In het laatste weekend van januari exposeert beeldend kunstenaar Gertruud Dentjens in WG Kunst. Zij is gefascineerd door materialen die hun werking in constructies hebben verloren uit monumenten of interieur; verborgen hebben gezeten en niet direct opgemerkt worden. Dentjens combineert deze materialen met nieuwe elementen: zo maakt zij het onzichtbare zichtbaar en creëert zij een nieuw verhaal. Zij wil de essentie van het materiaal blootleggen en beelden scheppen in de meest pure vorm. Zorgvuldigheid, minimalisme en ingetogenheid zijn kernbegrippen die in haar werk zijn terug te vinden.

In de tentoonstelling in WG Kunst is nieuw, nog niet eerder getoond werk, te zien in combinatie met werken uit het recente verleden. O.a. een serie van 30 ruimtelijke objecten op klein formaat (Just A7) van diverse soorten hout, die met acrylverf en houtlijm tot nieuwe objecten zijn gemaakt. Lichtinval en schaduwwerking doen de rest. Ook presenteert zij een serie grotere werken  (Just A4) op een stalen frame in de ruimte.

Daarnaast maakt Dentjens een hoge installatie (Just A1) van oude en nieuwe bouwmaterialen waar je omheen kunt lopen en doorheen kunt kijken. Aan de wand een serie kleurstapelingen, softpastel op wit geschept papier. Ook is er een aantal lichtstudies met olieverf op eikenhout en multiplex en een ander nieuw werk: New Daylight.

OPENING vrijdag 26 januari 2024 van 17.00-19.00 uur

Tentoonstelling geopend zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024

Openingstijd 13.00-17.00 uur.

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl