Bloedbad

WEEKENDSALON  in het kader van de Boekenweek

Onder de titel ‘Bloedbad’ exposeert Gerard Pouw werken op papier. Pouw is behalve als socioloog ook als schilder geïnteresseerd in met name de geschiedenis van maatschappelijke ontwikkelingen en verschijnselen.

In zijn huidige kunstproject “Bloedbad” vormt het Van Heutsz monument een belangrijke inspiratiebron. J.B. van Heutsz is een omstreden generaal vanwege zijn optreden in de koloniale oorlog. Het monument dat ter ere van hem is opgericht in Amsterdam is een plek met aanzuigende werking op maatschappelijke protestbewegingen van allerlei aard. Gerard Pouw beschrijft in 9 brieven een geschiedenis van het monument. Getoond wordt een serie aquarellen van klewangs, pistolen en machinegeweren.

In zijn recente werk onderzoekt hij de positie van kunstenaars, het spanningsveld tussen succes en het trouw blijven aan idealen. Telkens weer blijkt dat idealen niet eenduidig zijn en opportunisme op de loer ligt. Tijdens de opening wordt de verhalenbundel van Gerard Pouw over de zoektocht van kunstenaars gepresenteerd.

 

Opening: vrijdag 18 maart 2016 van 17.00 – 19.00
met openingswoord van Bernard Kruithof
presentatie verhalenbundel “Wintergedachten” over de zoektocht van kunstenaars.

Geopend zaterdag 19 en zondag 20 maart
van 13.00 – 17.00

 

< Archief