FUTURO

24 juni t/m 24 juli 2022

WG Kunst bestaat dit jaar 25 jaar!

Dit wordt in juni gevierd met een aantal tentoonstellingen en creatieve activiteiten. De tentoonstelling ZILVER is de eerste Jubileumtentoonstelling. Op 18 juni begint de BINNENsteBUITEN kunstroute op het WG terrein. Deze openbare kunstroute met 50 vitrinekastjes met kunst is de hele zomer (van 18 juni tot 21 september) te zien. Op vrijdag 24 juni 17.00 start de Jubileumtentoonstelling FUTURO in WG Kunst

Na de tentoonstelling ZILVER waarin WG Kunst terugblikt op de afgelopen 25 jaar staat de toekomst Futurovoor de deur. In deze tentoonstelling heeft WG Kunst een 10 tal voornamelijk jonge kunstenaars uitgenodigd om hun kijk op de toekomst te verbeelden. Het kast idee – in het verlengde van de vitrinekastjes van de kunstroute BINNENsteBUITEN vormt, fysiek en inhoudelijk, het verbindende element. De kunstenaars presenteren hun werk in een kastachtige installatie. Dit kan een Bruynzeel keukenkastje zijn, of een nachtkastje, een boekenkast, een koelkast, een vitrinekast of een grote Oisterwijkse eikenhouten kast van het grofvuil.

De toekomst is bij uitstek een avontuur, een Wild Card, een verrassing die wij iedereen gunnen. Ook WG Kunst laat zich graag meevoeren in het experiment van deze kunstenaars. De deelnemend Kunstenaars zijn Lois Dalou,  Anne Jansen, Camilla Severgnini, Tibor Dieters, Laila van Berge, de meiden van Elance en Mohamed Bouyzgarne.

Wij nodigen iedereen van harte uit om deze tentoonstelling te komen bezoeken en samen met WG Kunst het Jubileum te vieren.

Het activiteitenprogramma van juni is te vinden op de website van WG Kunst.

OPENING FUTURO: vrijdag 24 juni om 17.00
De tentoonstelling is van zaterdag 25 juni t/m zondag 24 juli 2022
Openingstijden dagelijks 13.00-17.00, maandag gesloten

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

wgkunst@wgkunst.nl 

020 6161515