Cartooninstallatie

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei 2013 toont WG Kunst werken op papier van Farida Laan. De expositie bestaat uit ruim tweehonderd op zichzelf staande cartoons op briefkaartformaat in een omvangrijke doosjesinstallatie. Cactussen met een persoonlijkheidsstoornis, lekkende kapsels, liegende kubussen.

Zelf zegt zij hierover: “In 2012 besloot ik snelle, met het tekentablet getekende, cartoons te maken, zonder vooropgezet plan, zonder voorschets, zonder thema. Ik noemde ze NULcartoons omdat leegte en directheid het uitgangspunt moesten zijn. Het resulteerde in grappen die het platte vlak opzoeken: zowel inhoudelijk als figuurlijk”.

Farida Laan is tekenaar. In haar werk, waarbinnen de tekenstijl varieert van realistisch tot een stripachtige klare lijn, combineert ze doorgaans beeld en tekst in een absurde logica. Laan neemt even gemakkelijk de kunsttraditie en het tekenen zelf tot onderwerp als mannetjes met grote neuzen. In de cartooninstallatie wisselen het beschouwelijke en het banale elkaar in hoog tempo af.

Naast de doosjesinstallatie toont zij een twaalftal geschilderde werken op papier. Eerder exposeerde Farida Laan onder meer in Galerie Ras in Barcelona, had zij een solo expositie in Crossfire Project Base in Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam en was haar werk te zien in de Vishal in Haarlem.

Farida Laan is gedurende de openingstijden aanwezig

 

< Archief