groepstentoonstelling

in het kader van de Boekenweek

Hein de Kort

Marijke van Oostrum

Sophie de Kort

Stella de Kort

 

8 maart t/m 31 maart 2024

 

In maart presenteert WG Kunst de tentoonstelling Familie De Kort, in aansluiting op het thema van de Boekenweek 2024. Het thema van de Boekenweek is Bij ons in de familie. Iedereen maakt deel uit van een familie, of je het leuk vindt of niet.

Jaarlijks organiseert het CPNB de Boekenweek rond een universeel thema. Hierin wordt de literatuur rond dit thema in de schijnwerpers gezet. Sinds 2019 maakt WG Kunst ieder jaar een beeldende vertaling van het thema van de Boekenweek door een tentoonstelling te organiseren, waarin één of meerdere beeldend kunstenaars aan de slag gaan met het gekozen thema.

 Dit jaar heeft WG Kunst de familie De Kort gevraagd om een tentoonstelling te maken geïnspireerd op het thema ‘Bij ons in de familie’. In deze kunstenaarsfamilie brengen gezinsleden ieder op hun eigen wijze en in zeer verschillende tekenstijlen verhalen in beeld.

De familie De Kort bestaat uit vader Hein de Kort, o.a. bekend van zijn dagelijkse cartoons in Het Parool, moeder/beeldend kunstenaar Marijke van Oostrum en hun dochters Sophie de Kort (disciplines fotografie en tekenen) en Stella de Kort (kunstenaar/tekenaar/ illustrator.

Het is de vraag of in de tentoonstelling te zien is dat deze vier kunstenaars deel uitmaken van eenzelfde familie. Zijn er overeenkomsten te ontdekken of juist meer verschillen? Vindt er interactie plaats? Gevoel voor humor is in ieder geval iets dat hen bindt.

Alle gezinsleden van deze kunstenaarsfamilie maken speciaal voor deze expositie nieuw werk. Hein de Kort maakt schilderijen op groot formaat, Marijke van Oostrum toont een groot aantal textiele wandobjecten, Sophie leeft zich uit in een fantasieverhaal over 2 zusjes met tekeningen en objecten en tekenaar Stella komt met een serie sculpturen (familievallen), collages en nieuwe tekeningen.

OPENING vrijdag 8 maart 2024 van 17.00-19.00 uur

Tentoonstellingsperiode 8 maart t/m 31 maart 2024

Dagelijks geopend 13.00-17.00 uur, maandag gesloten

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl