In het Paasweekeinde is WG Kunst het podium voor de foto’s en schilderwerken van Els Enschede. ‘The Last Picture show’ brengt de ontwikkeling binnen haar werk in zijn totaliteit bij elkaar.

De afgelopen tien jaar heeft Els Enschede haar fotografische blik aangescherpt en verdiept. De geënsceneerde taferelen uit haar beginjaren als fotograaf heeft ze ingeruild voor beelden die toevallig op haar weg komen – in stedelijke omgeving of in de vrije natuur. Zij doorbreekt de grenzen van de fotografie door foto’s te beschilderen met acrylverf.

Steeds minder gaat het Els Enschede om het maken van een ‘mooie’ foto. Onder het motto ‘kijken, zoeken, vinden’ speelt ze met lichtval, compositie en uitsnede, op zoek naar het beeld dat intrigeert of raakt. Soms versterken de ingrepen het beeld, op andere momenten verandert het beeld zo grondig dat de oorspronkelijke foto amper te  herkennen is.

Een aantal werken wordt getoond op verschillende formaten en in meerdere uitvoeringen, om de keuzes in het proces van foto tot kunstwerk te laten zien.

 

OPENING vrijdag 30 maart 2018 van 16.30-18.30

Tentoonstellingsperiode za 31 maart t/m ma 2 april 2018

Openingstijden za 31 maart, zo 1 & ma 2 april 13.00 – 17.00

 

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515