Vervolg op Tekenmania

Femke van Heerikhuizen – Ebelina Brethouwer – Stella de Kort – Maia Matches –  Aart Taminiau – Wasco

Na het succes van Tekenmania (april 2014) heeft WG Kunst dit jaar Wasco en Femke van Heerikhuizen (twee deelnemend kunstenaars van Tekenmania) uitgenodigd om als curator/deelnemer een aantal tekenaars te kiezen voor een nieuw kunstproject. Zes kunstenaars staan opnieuw voor de uitdaging om van de expositieruimte van WG Kunst een totaalkunstwerk te maken. Gezamenlijk gaan zij “Dummy’s” realiseren. Het eindresultaat van dit gezamenlijk kunstwerk is niet van tevoren bekend. Het scheppingsproces wordt beïnvloed door de verschillende bijdragen en reacties van de kunstenaars op het werk van collega’s.

In de manifestatie “Dummy’s” staat het boek centraal, qua vorm en thema. De titel van de tentoonstelling verwijst naar lege boeken waarin nog alles mogelijk is. De zaal kan worden gelezen als een groot boek met bladzijdes en verhalen, waarin je kunt lopen, bladeren. De kunstenaars werken vanuit hun eigen kracht, beeldtaal, materiaal en specialiteit. De kunstenaars verschillen sterk in werkwijze en beeldtaal. Hun werk speelt zich af op het raakvlak van beeldende kunst en strips. Zij gaan de ruimte te lijf met hun creativiteit. Er komen boekjes, tekeningen, schilderijen en beelden. Alle kunstwerken worden ter plekke gemaakt. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om dit ‘maak’proces mee te maken.

Elke kunstenaar verzorgt een gedeelte van de tentoonstelling. Zij mogen de hele ruimte gebruiken: muren, plafond, vloer. Er is ook plek voor ruimtelijke objecten. De tentoonstelling begint op zaterdag 18 april en duurt t/m 3 mei 2015.

OPENBARE WERKPERIODE
8 t/m 18 april

TENTOONSTELLINGSPERIODE
18 april t/m 3 mei

Iedereen is van harte welkom om tijdens de werkperiode te komen kijken en de kunstenaars aan het werk te zien (dinsdag t/m zondag tussen 17.00-19.00)

 

OPENING
za 18 april 17.00-19.00
geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00

 

Dummy’s is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

 

< Archief