Crowdfunding via VOOR DE KUNST voor Aline

 

Tijdschrift Aline

Op 15 november wordt het nieuwe kunst-strip- tijdschrift ‘Aline” gepresenteerd, het resultaat van de intensieve werkperiode in WG Kunst vanaf 21 augustus t/m 1 september 2019. Dit eerste nummer is gemaakt door de (strip)tekenaars  Typex, Ludwig Volbeda, Wasco, Jeroen Funke, Anne Staal, Charlotte Dumortier, Shamisa Debroey en Sanne Boekel.

Tentoonstelling Doem II

Tegelijk met de presentatie van het tijdschrift worden de originele tekeningen uit het tijdschrift, tezamen met ander werk van de deelnemend kunstenaars, in een tentoonstelling in WG Kunst gepresenteerd. Deze tentoonstelling is het vervolg op de tentoonstelling begin september. .

ALINE wordt een heel mooi Strip-Kunst-Tijdschrift dat in de toekomst eens in de drie maanden moet gaan verschijnen.
ALINE wil de plek zijn waar de beste tekenaars van Nederland en België in grote vrijheid hun prachtige strips en illustraties kunnen publiceren.
Een open podium voor tekentalent.
Een professioneel blad dat blijft.

Dankzij jouw bijdrage is er straks het nieuwe Striptijdschrift ALINE.
Jij was er vanaf het begin bij.
En als het er is kun je haar natuurlijk blijven steunen.
Door een abonnement te nemen, door haar weg te geven of door haar gewoon altijd te blijven lezen.
ALINE wordt heel graag je vaste vriendin.
Help ALINE de wereld in ! Geef gul via

https://www.voordekunst.nl/projecten/9415-aline-nieuw-stripblad-1

 

In de periode van 21 augustus t/m 1 september 2019 vindt in WG Kunst het kunstproject ‘DOEM’ plaats. Tien dagen lang gaan acht gerenommeerde kunstenaars/striptekenaars aan het werk in de ruimte van WG Kunst. Samen ontwikkelen zij ideeën en werken deze uit. Het resultaat is een verrassende tentoonstelling die tevens uitmondt in een publicatie, het tijdschrift ‘ Aline’ . Dit tijdschrift wordt later in het jaar (medio november) in WG Kunst gepresenteerd.

DOEM is een beeldend commentaar op de tijdgeest. Een experimenteel laboratorium waarin acht kunstenaars in tien dagen live onder hoge druk een tentoonstelling vanuit het niets opbouwen met geheel nieuw werk, met de nadruk op het medium strip. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Wasco, curator/deelnemer.

De samenstelling van de groep striptekenaars is zeer divers (aankomend talent en gevestigde namen, verschillende stijlen, mannen en vrouwen) en van hoge kwaliteit. Er doen ook 2 striptekenaars uit België mee. Deelnemend kunstenaars zijn Typex, Ludwig Volbeda, Wasco, Jeroen Funke, Anne Staal, Charlotte Dumortier, Shamisa Debroey en Sanne Boekel.

De openbare werkperiode start op 21 augustus en duurt t/m vrijdag 30 augustus. Elke middag tussen 13.00-17.00 zijn bezoekers welkom om het maakproces van dichtbij mee te maken. De werkperiode wordt afgesloten met een weekendtentoonstelling (30 september t/m 1 september 2019). In de tweede tentoonstelling in november, wanneer het tijdschrift gepresenteerd wordt, komt ook ander werk (dan in eerste werkperiode gemaakt) van de striptekenaars, om zo de veelzijdigheid van hun talenten aan de buitenwereld te laten zien. De groep kunstenaars van Doem is de ‘ Fine Fleur’ van de stripwereld en deze extra aandacht voor hun werk is zeer op zijn plaats.

Openbare werkperiode 21 t/m 30 augustus 13.00-17.00

OPENING tentoonstelling 30 augustus 17.00-19.00

(tentoonstelling duurt t/m 1 september 2019)

Presentatie tijdschrift Aline 15 november 2019

(tweede) tentoonstellingsperiode

15 t/m 24 november 2019

 

 

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: