Van vrijdag 19 t/m zondag 21 mei presenteert Diane Lekkerkerker in een Weekendsalon in WG Kunst een overzicht van 50 jaar werken in haar atelier.

Lekkerkerker werkt vanuit haar fantasie en haar intuïtie. Haar omgeving heeft invloed op haar werk, maar pas wat later, nooit direct. Zij werkt intuïtief aan elk schilderij en laat haar onderbewuste zijn gang gaan. Zij vergelijkt schilderen met het luisteren naar een stem ‘Soms luister je wel, soms niet’. Lekkerkerker gebruikt pigmenten in lagen over elkaar. Vervolgens haalt zij hieruit de vormen en kleuren tevoorschijn die zich aan haar voordoen. Veel van haar grote (schilder) werken gaan over de liefde, ook de liefde die doorgaat na de dood. Demonen en muzen, de kunstenaar verbeeldt ze allebei.

In de tentoonstelling laat Lekkerkerker etsen, schilderijen, gemengde technieken en tekeningen zien uit verschillende perioden. Haar etsen uit de jaren 70 gaan veelal over het milieu en machthebbers, over “ons”. In haar abstracte 80er jaren werkte zij veel met tekens, persoonlijke symbolen, die verder niet te duiden zijn en waaraan iedereen zijn/haar eigen betekenis kan geven.

De laatste jaren werkt Lekkerkerker vooral op klein formaat, veelal op handgeschept papier. Hierin past zij ook collages van haar eigen materiaal (gemengde technieken) toe. Zij maakt ook marouflages (tekeningen op doek die op een plaat worden gelijmd).

U bent van harte welkom om deze tentoonstelling te komen bezoeken.

 

OPENING vrijdag 19 mei 2023 van 17.00-19.00 uur

Tentoonstellingsperiode 19 t/m 21 mei 2023

Zaterdag 20 en zondag 21 mei 13.00-17.00 uur

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl