Mohamed Bouyzgarne is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij praat niet over werken als “af” of “voltooid”. Het zijn stappen die naar volgende stappen leiden, fases die in volgende fases overgaan. Iedere keer zoekt hij naar de vorm die het beste aansluit bij wat hij wil overbrengen. Een sculptuur, een video, een installatie, een schilderij, een tekening. Hij laat zich niet vastleggen en hij laat zich niet in een hokje plaatsen. Daarmee zou hij zijn kunstenaarschap tekort doen.

Hij toont universele gevoelens en niet zozeer specifiek Marokkaanse, alhoewel hij vanzelfsprekend gebruik maakt van zijn culturele achtergrond. Hij gaat vaak uit van bestaand materiaal, materiaal dat in de directe omgeving soms letterlijk voor het oprapen ligt. Het materiaal moet spreken, het hoeft niet te verleiden. Het moet de inhoud overbrengen, het hoeft de inhoud niet te verkopen.

Bouyzgarne wordt niet gehinderd door regels en afspraken, hij zoekt naar een oorspronkelijke manier om zijn verhaal te vertellen, zonder de kijker de vrijheid te ontnemen er zijn eigen uitleg aan te geven.

 

< Terug naar de Collectie

mohamed-bouyzgarne-groot

Mohamed Bouyzgarne

zonder titel
mixed media
2013

Dit werk is onderdeel van de COLLECTIE
en is beschikbaar voor Broeders en Zusters van

wgkunst