Mensen, vaak met een buitenlandse achtergrond, spelen een belangrijke rol in de foto’s van Anne Marie Trovato. In 1999 maakte ze de documentaire “Te gast bij vluchtelingen”, zwart-wit portretten van asielzoekers met de A-status. In de portretten is op een subtiele manier al een vleugje Nederland te zien. Sinds oktober 2003 werkte zij aan een documentaire over een Turks gezin in Amsterdam. In “Eén man, twee vrouwen en drie  kinderen” legt ze op intense wijze het leven van de zes personen op een kleine etage vast. Eind 2012 is deze documentaire in boekvorm gepubliceerd.

Tijdens een reis naar New York maakte zij portretten van jonge trans-, bi-, of homoseksuelen. “Lovers op pier 46” laat van jonge lesbische meisjes hun verliefdheid maar ook hun kwetsbaarheid zien.

Vanaf 2012 verlegt Anne Marie Trovato de focus in haar fotografie  naar zichzelf. Onderwerpen uit het verleden worden onderzocht en er worden studies gemaakt. Deze foto’s zijn eerder stillevens te noemen dan documentaire fotografie.

Het project Addio gaat over het afscheid van haar oma en vader die kort na elkaar zijn overleden en over de geboorteplaats van haar voorouders Sicilië.

 

< Terug naar de Collectie

Addio

Anne Marie Trovato

“Foto’s ter herinnering”
foto
50 x 50 cm
2008

Dit werk is onderdeel van de COLLECTIE
en is beschikbaar voor Broeders en Zusters van

wgkunst