De COLLECTIE is in 2014 samengesteld. De kunstverzameling bestaat uit meer dan dertig kunstwerken van achtentwintig kunstenaars.De kunstwerken bestrijken een breed terrein binnen de beeldende kunst. Schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden, keramiek, glaskunst en textiel. De deelnemers vormen een selectie van kunstenaars die de afgelopen jaren bij WG Kunst hebben geëxposeerd. Het is een combinatie van meer en minder bekende kunstenaars. Naast kwaliteit is een overeenkomst tussen de werken dat deze door de kunstenaars aan WG Kunst zijn geschonken. De kunstenaars zijn hiervoor gevraagd door WG Kunst.

De kunstverzameling is voortgekomen uit de wens van WG Kunst om haar financiële basis te verstevigen met structurele steun van donateurs. In het verlengde hiervan is het idee van de COLLECTIE ontstaan: een aantal kunstwerken dat exclusief in bruikleen worden gegeven aan personen of bedrijven die WG Kunst structureel én substantieel steunen. Geheel belangeloos hebben de kunstenaars één of meerdere kunstwerken aan WG Kunst gedoneerd. Alle kunstwerken samen vormen de bruikleencollectie voor de Broeders en Zusters van WG Kunst, een speciale groep donateurs die WG Kunst substantieel steunt.

 

Kunstenaars in de COLLECTIE:
Frans Berntsen, Wil van Blokland, Mohamed Bouyzgarne, Marian Bijlenga, Coos Dieters, Sylvia Doeleman, Isabelle Duval, Caroline de Groot,Susan Hammond, Juul van den Heuvel, Harrie Geelen,Joop Haring, Caren van Herwaarden, Marijke Janssen, Jelle Kampen, Anita Manshanden, Petra Morenzi, Beth Namenwirth, Barbara Nanning, Simon Oud, Harriet van Reek, Charley Reuvers, Tamar Rubinstein, H.F. van Steensel, Anne Marie Trovato, Wendela de Vries, Pauline Wiertz, Marieke Zeeman

 

< Archief