In het weekend van 24 t/m 26 januari 2020 vindt in WG Kunst de duotentoonstellingplaats van Danny Ruevekamp en Mark Schäperkötter.

Na een lange pauze pakte Danny Ruevekamp nu twintig jaar geleden haar oude liefde voor schilderen weer op. Ze volgde een eenjarige klassieke schilderopleiding en ging vervolgens haar eigen(zinnige) weg. Haar tekeningen van oude gebouwen en fabrieken vertaalt ze naar abstracte en semi-abstracte schilderijen. Maar ook schaduwen, vlekken, kapotte leidingen zijn vaak aanleiding voor een – uiteindelijk abstract – schilderij.

Over Mark Schäperkötter :  Toen Mark 5 of 6 was kwamen hij en zijn moeder en zusje thuis van een vakantie. Zijn vader was voor werk eerder teruggegaan. Toen Mark zijn kamertje inliep zei zijn vader “Oh ja, shit, wacht even” of zoiets.  Hij had de dag daarvoor een spuitbus metallic zilveren verf voor de verwarmingsradiator daar gezet en er met een luchtbuks op geschoten. Hij wilde weten hoe dat er uit zou zien. Hele gezin kijken, iedereen vond het prachtig. Kijk, daar heb je wat aan als kind. Vanaf die dag heeft Mark ieder denkbaar medium gebruikt om te kijken hoe de beelden in zijn hoofd er in het echt – objectief – uitzien. Olieverf en doek zijn zulke onvoorstelbaar lastige en tegenwerkende materialen dat ze al snel met stip bovenaan in de top drie van favorieten kwamen. Gevolgd door viltstift op twee en fotografie op drie. In deze expositie laat Mark in die drie disciplines zien wat hij nou eigenlijk bedoelt.

 

Opening vrijdag 24 januari 2020 van 17.00-19.00 uur

Openingswoord door Willem De Bruin, schrijver/journalist

Tentoonstelling 25 en 26 januari 2020

geopend 13.00-17.00 uur

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl  | 020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl

Schilderijen, tekeningen en fotografie