23 februari t/m 4 maart 2018

 In de periode van 23 februari t/m 4 maart 2018 exposeren drie beeldend kunstenaars bij WG Kunst.  Daniëlla van Eembergen, Folkje Nawijn en Myriam Weisz zijn met elkaar verbonden als vrienden in de kunst. Zij stimuleren en inspireren elkaar bij hun werk. Al eerder (in 2014) exposeerden Myriam Weisz en Folkje Nawijn een weekend samen bij WG Kunst. Nu laten zij gedrieën de ontwikkeling in hun werk zien bij WG Kunst.

Myriam Weisz
maakt olieverfschilderijen en tekeningen. In haar werk is een fascinatie te zien voor verlaten landschappen, wegen, verkrotte huizen en geïsoleerde industrieterreinen. De ‘rafelranden’ van een stad worden regelmatig begrensd door ondefinieerbare stukjes natuur. De sfeer in haar werk ontstaat vanuit een vaak experimentele schildertechniek. Als docent beeldende kunst geeft zij les in haar eigen atelier in Almere.

Folkje Nawijn
is vooral een intuïtieve tekenaar. Zij gebruikt allerlei materialen: krijt, houtskool en inkt, dikwijls gecombineerd met gouache. Uit vlekken en vegen ontstaan figuren en tekens, verbeeldingen van haar fantasieën over prehistorie, verleden en mythologie. Behalve tekeningen maakt Folkje Nawijn objecten van klei en andere (natuurlijke) materialen. Sinds 2016 heeft zij volledig voor het kunstenaarschap gekozen.

Daniella van Eembergen
is ca 25 jaar werkzaam als kunstenaar (schilderen en grafiek) in combinatie met lesgeven. Zij schildert voornamelijk landschappen, eerder  ‘mindscapes’ dan bestaande landschappen. Haar werk ontstaat uit een combinatie van herinnering en materiaalhantering.  Het gaat om het gevoel dat het beeld bij haar opriep, niet om een realistische weergave.

OPENING vrijdag 23 februari 2018 van 17.00 – 19.00

Openingswoord Jacqueline Visser-Westerbrink, kunsthistorica

Tentoonstellingsperiode

zaterdag 24 februari  t/m zondag 4 maart 2018

geopend dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

wgkunst@wgkunst.nl

020 6161515