4 t/m 13 februari 2022

De botsing tussen leven en dood, tussen het platte en het tastbare, de afbeelding en de werkelijkheid, is het thema van deze tentoonstelling. Chiel Veffer toont zijn schilderijen en Dick Simonis exposeert ruimtelijke werk.

Chiel Veffer wordt in februari 71. Een goede reden om vanaf 12 februari 71 werken aan te bieden voor 71 euro per stuk, groot of klein. Tot die datum zijn ze natuurlijk maar 70 euro! Zij vormen een feestelijk overzicht van zijn werk van de afgelopen 25 jaar. We zien het nieuwsgierig gebruik van technieken en materialen op een zoektocht naar het gedoe in de natuur: dieren, planten, schimmels, bacteriën en mensen, die in een onafgebroken strijd bezig zijn elkaar af te breken. Als ze dan eindelijk dood zijn, komen ze tot stilstand en worden ze kunst. De natuur zelf geeft ons als voorbeeld het fossiel: een afdruk van vergeten leven en versteend verdriet. 

Maar in essentie is Chiels werk een vrolijke knipoog naar Magere Hein. En wat vraag je nou eigenlijk meer van kunst?

Dick Simonis toont vroege en recente werken, van kleine objecten tot metershoge constructen. In zijn werk zijn waardeloze restmaterialen voor de poorten van de afvalverbranding weggerukt en onder zijn handen getransformeerd tot verrassende objecten. Nieuwe vormen; knispervers en waardevol, want uiteindelijk vinden we altijd weer schoonheid, hoop en liefde in het Beeld!

Openingstijden

Vrijdag 4 t/m zondag 13 februari 2022

Openingstijden dagelijks 13.00-17.00 uur (maandag gesloten).

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl

Het is mogelijk om een tijdslot te reserveren voor de tentoonstelling Botsing van Chiel Veffer en Dick Simonis