Vanwege Corona gaat deze tentoonstelling niet door in februari. WG Kunst streeft er naar de tentoonstelling later dit jaar te programmeren.

De botsing tussen leven en dood, tussen het platte en het tastbare, de afbeelding en de werkelijkheid, is het thema van deze tentoonstelling.

WG Kunst opent het expositiejaar 2021 met de duo-tentoonstelling van Chiel Veffer en Dick Simonis. Chiel toont zijn schilderijen en bij Dick ligt het zwaartepunt op ruimtelijke werk.

Chiel Veffer wordt in februari 70. Een goede reden om 70 werken aan te bieden voor 70 euro per stuk, groot of klein. Zij vormen een feestelijk overzicht van zijn werk van de afgelopen 25 jaar. We zien het nieuwsgierig gebruik van technieken en materialen op een zoektocht naar het gedoe in de natuur: dieren, planten, schimmels, bacteriën en mensen, die in een onafgebroken strijd bezig zijn elkaar af te breken. Als ze dan eindelijk dood zijn, komen ze tot stilstand en dat zet dan weer aan tot mijmeringen over leven, dood en schoonheid. De natuur zelf geeft ons fossielen: een afdruk van leven en vergeten, versteend leed.

Maar in essentie is Chiels werk een vrolijke knipoog naar Magere Hein. En wat vraag je nou eigenlijk meer van kunst?

Dick Simonis toont voornamelijk recente werken, van klein object tot metershoog construct. In zijn werk zijn vergankelijke restmaterialen tot leven geroepen; een nieuw, waardevol leven, want uiteindelijk gloort er altijd weer hoop in het beeld!

In verband met Corona is er geen openbare opening.

Openingstijden

donderdag 11 t/m maandag 15 februari tussen 13.00-17.00 uur

Let op!

Bezoekers kunnen een tijdslot van een half uur reserveren via  onze webshop

Maximaal 5 bezoekers tegelijkertijd in de zaal, mondkapje verplicht.

 

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl

Het is mogelijk om een tijdslot te reserveren voor de tentoonstelling Botsing van Chiel Veffer en Dick Simonis