KARIN MULDER

Hollands glorie in kringloop, enkele hoogtepunten met oesters.

 

 

Sam Bos en Eva Flipse

Aeolus Razernij
2023
Kippengaas, stukje touw, karton en gravel
Circa 50 cm x 25
De toeschouwers keken vol ontzag naar de wervelwind die boven hen oprees. Ze voelden de kracht van Aeolus’ winden, maar ook de waarschuwing die erachter schuilde. ​Het kunstwerk vertelt het verhaal van hoe we, net als de metgezellen van Odysseus, de winden hebben losgelaten zonder acht te slaan op de gevolgen. De wervelwind die we hebben gecreëerd, verstoort het delicate evenwicht van de natuur. We moeten onze acties heroverwegen en streven naar duurzaamheid en harmonie met de planeet. ​ Wat doe jij als rentmeester van de aarde?

 

 

Dorelies Schomakers

Tokonoma

2023

Lijm en touw

Formaat van t kastje

Een Tokonoma is een nis in een traditionele Japanse kamer. In de nis worden mooie voorwerpen getoond. Vaak is dat ikebana, vaas met bloemschikkunst, een bonsai boompje of een mooie vondst uit de natuur. Aan de wand hangt meestal een ‘ shodo’ , een rolschildering met een of meer karakters. Dit kastje is een Tokonoma met ‘mooie’ gevonden voorwerpen.

 

Margot Morhaus 

Peukenparkje 2023

Knip, plak, schroefwerk 40×50 cm

De roze vogel cirkelt rond in de buurt van het peukenparkje midden in de vervuilde stad. 93% van de gebruikte materialen (sigarettenpakjes, peukjes, platgereden blikjes, plastic beker, plastic flesje etc) is gevonden op straat.