Henny Borst / Marion Koelman / Hanneke Nanninga

Nieuw leven in een notendop

2023

Van alles gebruikt, takken, walnoten, lapjes, draadjes, kraaltjes Henny Borst heeft met walnootdoppen, lapjes, kraaltjes, draadjes en verf deze notenwiegjes gemaakt. Samen met Marion Koelman en Hanneke Nanninga is dit gele kastje ingericht.

Van oud en gevonden materiaal hebben ze : ‘Nieuw leven in een notendop’ gemaakt.

 

 

 

 

Sara R. Houtkoper

Mensenrassen bestaan niet

2023 Glasfusie

Formaten verschillend

Dit kastje is het resultaat van de samenweking tussen Sara R. Houtkooper en Marjan Borsjes. Ze raakten als buurtbewoners enthousiast en geïnspireerd door elkaars werk.

Gerecycled glas door Sara Houtkooper. Eind jaren ’80 op haar lagere Vrije school was de rassenleer van Rudolf Steiner al zeer controversieel en min of meer afgeschaft. Sara is van huis uit flexibel en creatief. Sinds kort werk zij met glas en werkte eerder vooral op plat vlak. Zij is, net als haar vader, een stadsjutter. www.missunderstood.be

Vormgeving tekst Marjan Borsjes. Geschiedschrijving op basis van nieuwe inzichten is ook recycling. De stelling “Mensenrassen bestaan niet” is resultaat van wetenschappelijk onderzoek. Uiteindelijk zal daarom het woord ras ook uit de Grondwet moeten verdwijnen. Marjan is van huis uit andragologe en intercultureel fotografe,meer over haar stelling https://www.linkedin.com/posts/marjan-borsjes-0436285_mitchellesajas-activity-7064350900089167872-9tHN?utm_source=share&utm_medium=member_ios

 

Frits de Wolff

Meliani en de zeven Reintjes

2023

Mixed Media

74x37x19cm

Wie en wat spelen de deelnemers aan het huidige kunstdebat met een knipoog naar de Vos Reinaerde en De Wolf en de zeven geitjes?