Van 16 juni t/m 9 juli 2023 is – in het verlengde van de kunstroute BINNENsteBUITEN – de tentoonstelling BUITENsteBINNEN Kringloop te zien in WG Kunst. Een tentoonstelling met kunst gemaakt van restmaterialen zoals verpakkingsmaterialen, afval en objecten die voorheen een andere functie vervulden.

Deelnemend kunstenaars zijn Mirjam Berloth, Femke van Heerikhuizen, Lisbeth Parisius, Gerard Pouw, Tamar Rubinstein, H.F. van Steensel, Chiel Veffer, Wasco en Luitzen Zandbergen. 

Wat is er allemaal te zien?

De installatie Lifting Colors is van Mirjam Berloth. Femke van Heerikhuizen heeft een bewegend muziekbandje van vuilniszakken en stofzuigers, vogelobjecten en andere installaties.  Lisbeth Parisius exposeert objecten van eierdozen, beton en lichtblauw plastic. Gerard Pouw toont grote tekeningen van platgetrapte blikjes. Van Tamar Rubinstein zijn er  assemblages in uitgeholde boeken en sigarendoosjes en wat straatvondsten  te zien. H.F. van Steensel is vertegenwoordigd met diverse installaties en objecten. Chiel Veffer komt met verschillende installaties, waaronder 6 filosofen op een bal. Wasco maakt interactieve veegkunst in de zaal, waarmee het publiek wordt uitgenodigd om nieuwe vormen te maken. Een mensenhoog scherm van sinaasappelkistjes gemaakt door Luitzen Zandbergen is tevens onderdeel van de tentoonstelling.

OPENING vrijdag 16 juni 18.30 uur – 20.00 uur

Tijdens de opening zangoptreden van Chiel Veffer en Wasco, onder begeleiding van de muziekband van Femke van Heerikhuizen.

Voorafgaand aan de opening is de eerste feestelijke rondleiding langs de kunstroute BINNENsteBUITEN KRINGLOOP, onder muzikale begeleiding van het Frankfurter Polka Trio.

Tentoonstellingsperiode 16 juni t/m 9 juli 2023
openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515