blog Gusta Reichwein over leven lang tekenen 3

geplaatst in: blog | 0

LEVEN LANG TEKENEN # 3

Beeld en beweging

 De beelden van Eddy Gheress staan tussen de schilderijen van Doug Mellis, verstilling tussen flitsende kleuren. Hoe breng je dat bij elkaar in een tekening? Dat is de vraag die op een zonnige zaterdagochtend aan de tekenaars wordt voorgelegd.

 Om te beginnen goed kijken. Dan kiest ieder één beeld en probeert in een doorlopende lijn de vorm op papier vast te leggen, vervolgens hetzelfde beeld in verschillende lijntjes, stippeltjes haakjes en oogjes te vatten en tenslotte met grafietstift in vlakken de vorm op te bouwen. De volgende uitdaging is om een van de tekeningen te combineren met de kleuren die de tekenaars omringen. Ze laten zich inspireren door de kleurvlakken van Doug Mellis maar ook door de knalrode ranonkels, die uit een vaas spatten. Als de tekeningen om twaalf uur uitgestald worden op de vloer blijkt dat het alle tekenaars is gelukt om beweging en beeld in elkaar te schuiven, vrouwelijke lijnen gedrenkt in kleur.

Elke zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 organiseren WG Kunst en Het Tekenlab tekensessies. Wil je mee tekenen? Kijk hier https://www.wgkunst.nl/leven-lang-tekenen/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.