BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

 

serie kleine beelden gemaakt uit 2de handse vorken en gevonden/opgeraapt/gekregen/verzameld ander objecten.100% recycled / super sustainable / iets maken van iets wat er al is /  trash-to-treasue / ‘Die Umwertung aller Werte’

De aantrekkingskracht van sieraden maken ligt voor Ursula Woerner niet in het gebruik van waardevolle materialen zoals goud of luxe stenen, maar juist in de dagelijkse en schijnbaar waardeloze of gevonden voorwerpen. Zij werkt vanuit haar gevoel voor vorm, ‘Fingerspitzengefühl’ en kennis uit haar traditionele scholing als edelsmid.

Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van klassieke methodieken en controversiële materialen. Door deze combinatie ontstaat een eigen unieke schoonheid en een toevoeging aan het reeds bestaande. Dit concept van spelen met waarden ligt ten grondslag aan haar  gehele collectie. Hiermee bewerkstelligt zij “eine Umwertung aller Werte”. De afgedankte vorken, brillen, knopen etc. krijgen door de ‘Lente Kriebels’ een nieuw bestaansrecht.

www.ursulawoerner.com

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst