BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

Voor Sharon Feigal is de lente het begin van het motorseizoen. Sinds haar  21e is ze een fervent motorrijder. Elk jaar voelt ze  met de eerste krokussen de kriebels om de motor uit de winterstalling te pakken en meteen onderweg te gaan.

In 2015 ging het mis toen haar duim tijdens het inpakken van de bagage van het strakke bagagenet gleed. Het haakje ging in haar  linkeroog en ze  moest naar het ziekenhuis. Sindsdien moet ze elk jaar voor controle en behandeling van de complicaties naar de oogarts. ze is gelukkig niet blind geworden, maar hierdoor is ze nu wel geobsedeerd door haar ogen.

Ik heb de ogen dit afgelopen jaar in Stichting Buurtwerkplaatsen in de Cliffordstraat gemaakt. Ze zijn daarna raku-gestookt in MijnStadstuin aan de Nico Broekhuysenweg.

Meer van haar werk kun je vinden op http://www.instagram.com/spidertanglehttps://www.sharonfeigal.com/handmade , en http://www.spidertanglestudios.etsy.com

 

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst