BINNENsteBUITEN Ruud Starke

geplaatst in: Geen categorie | 0

BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

Afgelopen jaar heeft Ruud Starke 2 series aquarellen gemaakt oa de serie “ Natura”. Het is een aquarel met een diffuse sheet daarover. In deze sheet zijn gaten gestanst. Hierdoor wordt het zicht op de voorstelling vertroebeld en de kleuren teruggedrongen.
Dat wat we zien en willen zien en (niet)herkennen wordt zo  gemixt, waardoor we niet precies weten wat we echt zien. De echte natuur of een afspiegeling/vertroebeling daarvan. De aquarel vertegenwoordigt  de bloeiende natuur. Maar kijken we wel goed? Bij dit werk hoort het gedicht “De kleur van wind”.

aquarel
20 x30 cm en ingelijst 30/40 cm.
2020.

DE KLEUR VAN WIND
Ik mis de ruimtes tussen de woorden
de leegtes in de lucht
de ruimtes achter de zinnen
het licht dat aangeeft wat ik niet kan zeggen
maar enkel vragen kan:
“Wat is de kleur van wind?”

Ruud Starke 2020

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.