BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

kunstenaar  Nynke Kuipers
titel: A sense of spring 
materiaal/technieken Aquarel, Siberisch krijt en inkt op papier.  
formaat: 36 x 48 cm 
2021  

Nynke Kuipers (1965) is beeldend kunstenaar en woont/werkt in Amsterdam Westerpark.
Ik werk graag met aquarel, krijt, inkt en acrylverf op papier en gebruik de materialen veelal door elkaar heen om een beeld te creëren. Mijn inspiratie haal ik veelal uit de natuur.
Deze tekening is gemaakt na aanleiding van een wandeling door het bos aan het einde van de winter. Het was nog koud, maar aan de vogels kon je merken dat er iets stond te gebeuren: De komst van de lente!
Meer informatie op: www.nynkekuipers.nl

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst