BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

titel: lp33 uit een serie van 26
gemengde technieken
2021

Mohamed Bouyzgarne is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij praat niet over werken als “af” of “voltooid”. Het zijn stappen die naar volgende stappen leiden, fases die in volgende fases overgaan. Iedere keer zoekt hij naar de vorm die het beste aansluit bij wat hij wil overbrengen. Een sculptuur, een video, een installatie, een schilderij, een tekening. Hij laat zich niet vastleggen en hij laat zich niet in een hokje plaatsen. Daarmee zou hij zijn kunstenaarschap tekort doen.

Hij toont universele gevoelens en niet zozeer specifiek Marokkaanse, alhoewel hij vanzelfsprekend gebruik maakt van zijn culturele achtergrond. Hij gaat vaak uit van bestaand materiaal, materiaal dat in de directe omgeving soms letterlijk voor het oprapen ligt. Het materiaal moet spreken, het hoeft niet te verleiden. Het moet de inhoud overbrengen, het hoeft de inhoud niet te verkopen.

Bouyzgarne wordt niet gehinderd door regels en afspraken, hij zoekt naar een oorspronkelijke manier om zijn verhaal te vertellen, zonder de kijker de vrijheid te ontnemen er zijn eigen uitleg aan te geven.

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst