BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

titel: Plaster and Paint

materiaal: gips, acrylverf, hout, vernis

11,2 x 15 x 3 cm

2018-2020

Voor een tijdelijke installatie bewerkte Mirjam Berloth grote houten palen met lagen van gekleurd gips. Het hout kreeg na afloop een nieuwe bestemming maar de stukken gips bleven over, zakken vol. Een schat. De mooiste scherven combineerde Berloth zorgvuldig op vorm en kleur en monteerde ze met lijm en een transparante coating op blokjes hout. Iedere combinatie pakte anders uit maar samen zijn deze kleine wandsculpturen een familie.

Mirjam Berloth gebruikt wel vaker de materialen die over blijven om er een nieuw werk mee te maken. Op een speelse manier combineert ze al eerder blokjes hout, draad, karton en elastiek in bewegende mobielen.

Gips, traditioneel gebruikt om natuurgetrouwe sculpturen mee te maken werd in “Plaster and Paint” gebruikt zonder die voor de hand liggende figuratieve associatie wat resulteerde in serie hedendaagse sculpturen voor aan de muur.

www.mirjamberloth.nl

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst