BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

titel: The Story of Clothes
Digitale Collage op Hahnemühle William Turner paper.
 formaat is 30x40cm en het is Nr 11/25.

Johanna von Oldershausen is een digital collage kunstenaar, die woont en werkt in Amsterdam. Haar collages zijn vooral geïnspireerd door haar tijd als toneel- en kostuumontwerper in het theater en ze is gefascineerd hoe kleding een schil van identiteit kan zijn.
Het werk ‘From the Inside out’ behandelt de vraag hoe kleding onze gevoelens binnenstebuiten keert. De lente wordt vaak geassocieerd met een nieuwe start en welke laag kleding we aan- of uittrekken, speelt met het idee van wie we zouden kunnen zijn.

website www.carlajohanna.com

Dit werk is te zien in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst