BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

Titel: Biodiversiteit
Materiaal : potlood en waterverf
Grootte : 16,5 x 24 cm
Jaartal : 2020

In 1999 is Irene Bruns afgestudeerd aan de Rietveld kunstacademie. Haar werk gaat al heel lang over Moeder Natuur, en hoe we daarmee en met elkaar omgaan. Natuur, hoop en veranderingen zijn een bron van inspiratie. Vaak gebruikt zij voor haar werk handarbeidtechnieken.

Biodiversiteit gaat over planten en dieren die samen leven en van elkaar afhankelijk zijn. Als de natuurlijke balans verdwijnt, komen natuur en mens in problemen. Diversiteit brengt frisse lucht, schoon water en bestuiving van gewassen. Daarom moet alles groener. Groen is rood, blauw, roze, geel enzovoort. En dat zijn vlinders ook. Heel bijzonder, van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Vlinder staat voor lente, verliefdheid, zorgeloosheid, voor metamorfose, en voor geest. En de meeste Nederlandse namen van vlinders zijn schattig. Naast de vlindervleugels zijn het ook tekeningen van fantasiewezens. En er is altijd het verlangen om te kunnen vliegen net als engeltjes.

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst