BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

22 x30 x 14,5 cm 
verborgen landschap T101
keramiek

“De lege keramische landschappen van Iet Kortschot (1955) waarin licht, lucht en ruimte de hoofdrol spelen, lijken gemaakt om in weg te dromen. Ver weg van de drukte van de stad geef je je over aan de oneindige schoonheid van de natuur, als een tocht over de Waddenzee.

Naast het landschappelijke ervaar je eveneens menselijke eigenschappen als melancholie, angst voor de leegte of het verlangen naar vrijheid. Het werk gaat zowel over grenzen verkennen als op grenzen stuiten. Onmiskenbaar loopt er een parallel tussen haar kunst en ervaringen uit haar eigen leven. Die verbondenheid tussen de mens in al zijn emoties en de natuur doet denken aan romantische schilders uit de achttiende-eeuw zoals John Constable, William Turner en Caspar David Friedrich. Voor deze schilders lag de nadruk behalve op het landschap evenzeer op het gevoel en de emotie die de natuur moest oproepen. Het is die onmiskenbaar poëtische sfeer die ook de keramische landschappen van Iet Kortschot kenmerkt. Als kijker voert ze je mee in haar persoonlijke verbeeldingswereld. In haar recent keramische tegellandschappen overheerst de leegte. Ze experimenteert met oplichtende horizonnen, waar wolkenpartijen doorheen lijken te zakken, in combinatie met aardse texturen. Zonlicht verandert het beeld en maakt diepere lagen in het panorama zichtbaar. “ (Edith Rijnja)

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst