BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

 

The villages 4,
gemengde techniek op linnen op paneel
23 x 27 x 6 cm.
2020

Ik maak mijn werken zoveel mogelijk met reeds eerder gebruikte materialen. Voor mijn teksten is dat vanzelfsprekend, al mijn woorden zijn reeds eerder gebruikt, een enkele uitzondering daargelaten. Mijn bouwen met de woorden, interpunctie en de witregels brengt iets wat eerder nog niet was, nog nooit is weggeweest. Eenmaal op die bestemming aangekomen, is het bouwwerk, of de compositie onvoltooid af. De verwondering is daar en klaar om de wereld in te gaan.  

Mijn werken op linnen zijn bouwsels vanaf het raamwerk, gevonden balken vormen de basis voor aan elkaar genaaide linnen broeken, rokken of gordijnen. 

De kleuren komen van buiten naar binnen naar buiten en blijven langs de witregel haken, vanuit een ooghoek, wonderlijk onzeker en precies op hun plek. Ik reis in mijn hoofd middels literatuur, talen, het nieuws, films en documentaires de hele wereld over. Ik neem de vrijheid mijn versie van de wereld te schetsen. Met een zijdelingse werkelijkheid als resultaat. 

 

H.F. van Steensel  

Blogs: 

-hfvansteensel2.blogspot.com                         Schilderwerk 

-hfvansteenselpaperwork.blogspot.com          Werk op papier 

-hfvansteenselwritings.blogspot.com               Schrijfwerk 

 

Instagram: h.f.vansteensel.                              Fotografie 

 Films o.a. : 

 https://youtu.be/oEenyPZ60wI 

https://youtu.be/1e6wBtXo-3U 

https://youtu.be/ecXfZrix1sI 

https://youtu.be/zBkx-5uNybI 

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst