BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

 

Titel: Voorjaar
materiaal: sponsjes, zeepbakje, electradraad
2021

Regelmatig werkt  Femke van Heerikhuizen op het atelier van Luitzen Zandbergen op het WG terrein. Net als Wasco overigens. 
Ze vinden dat alle drie leuk en inspirerend. Zandbergen heeft veel restmateriaal, meestal stukjes hout. Dit keer heeft ze in de keuken gesnuffeld en vond wat afgeragde sponsjes in mooie kleuren. Het werd dit lentetableau.

Femke van Heerikhuizen studeerde af aan De Gerrit Rietveld Academie, aan de afdeling audio-visueel. (1997). De naam doet misschien anders vermoeden, maar Van Heerikhuizen knutselde daar voornamelijk. Knutselen doet ze nog steeds. Haar luchtbeelden m.b.v. stofzuigers zijn inmiddels een begrip. Onlangs is ze begonnen met het maken van vogels en andere dieren van gevonden voorwerpen.
Daarnaast werkt Femke wekelijks als illustrator voor de Groene Amsterdammer en maakt als ‘Tekenaar aan Tafel’ live beeldverslagen bij brainstormsessies.

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst