BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

titel: ​Rommelbak (003, 004 en 005) 

materiaal: Acrylverf op MDF paneel 

grootte:  10cm x 15 cm, 18cm x 9cm, 10cm x 7cm  

jaartal: 2017 – heden 

Rommelbak, 2017 – heden  

De objecten voor deze serie zijn op willekeurige wijze en onbewust gekozen. Ze zijn allemaal in de loop van tijd verzameld in een rommelbak. Het zijn objecten die te functioneel zijn om zomaar weg te gooien, maar te nutteloos om juist op te bergen: overgebleven schroefjes, paper clips, 3D brillen, pennen, USB-sticks, wasknijpers, haarklipjes, munten, oude sleutels, enz. Het werk Rommelbak wordt gevorm door alle schilderijen bij elkaar. De serie is nog niet af en wordt steeds aangevuld met schilderijen van nieuwe verzamelde objecten.     

 Andrea Simal is beeldend kunstenaar en kunstdocent. Tekenen en schilderen vormen een belangrijk onderdeel van haar praktijk. Ook wijkt ze regelmatig graag af naar andere media en technieken, zoals video, fotografie en collage. Haar ideeën en werken ontstaan voornamelijk uit het observeren van het dagelijkse, experimenteren om het maken op zich, en een algemene drang om te verzamelen en vast te leggen.  

https://andreasimalnava.myportfolio.com/art 

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst