Vijf kunstenaars exposeren samen in WG Kunst onder de noemer ‘Beheerst’. Zij brengen dit thema op eigen wijze in uiteenlopende  disciplines tot uitdrukking.

Alexandra Brand is fotograaf en laat in haar werk de wisselwerking zien tussen natuurlijke elementen als planten en fruit en artificiële elementen zoals een afwashandschoen of een plastic zak. Ze maakt weloverwogen stillevens met ingetogen kleuren en onverwachte combinaties en composities. Haar foto’s leveren stille en mysterieuze beelden op.

Sofie van Dam ensceneert haar beelden. Haar foto’s zijn rustig, een beetje surreëel met af en toe wat humor, haar werk gaat vaak over zoektocht en verlies.

 Hugo Galama onderzoekt met zijn ruimtelijk werk juist het tegendeel van ‘beheerst’. Wat als iemand z’n beheersing verliest? Hoe ziet dat er uit en hoe reageert de kijker daarop? Vanuit deze invalshoek is Hugo aan de slag gegaan en heeft zijn zoektocht vorm gegeven in theatrale figuren van kunststof en cement.

Tessa Maagdenberg is op zoek naar het ultieme samenspel van patroon, compositie, vorm en verfstreek. Het dwingende patroon van het behangpapier beheersen met inkt en acryl zodat het een ondergeschikte rol gaat spelen in het werk is haar doel. Het schilderij wordt versterkt en aangevuld door het patroon dat onmisbaar onderdeel vormt van het geheel.

Voor Lieneke de Redelijkheid is het stedelijk landschap de basis van haar schilderijen. Ze is gefascineerd door complexe bouwsels en stadsgezichten. Door kleine ingrepen en niet voor de hand liggende kleurstellingen zet zij de werkelijkheid naar haar hand. Experimenten in olieverf, waarbij zij voortdurend de grenzen van het realisme aftast.

 

12 februari t/m 14 februari 2016

OPENING
vrijdag 12 februari 2016 van 17.00 – 19.00
met een openingswoord van Frans van Tartwijk

Geopend
zaterdag 13 & zondag 14 februari 13.00 – 17.00

 

< Archief