Anderhalf jaar ‘mantelzorg’ in beeld

 

Anne van de Pals zorgt samen met haar broer al anderhalf jaar voor haar 91-jarige zieke vader op de boerderij in Brabant. Tijdens een eerdere solotentoonstelling van Anne van de Pals in WG Kunst toonde zij foto’s van haar vader en broer en hun honden op de boerderij. Een aantal van deze foto’s werd destijds (in 2009) aangekocht door het Stedelijk Museum in Amsterdam.

 

Anderhalf jaar ‘mantelzorg’ in beeld is het aangrijpende vervolg op deze fotoserie waarin een revalidatie met hindernissen wordt getoond.  Vrijwel dagelijks ontstaan foto’s die momenten vastleggen van een nog thuiswonende vader die tracht weer op de been te komen. De foto’s tonen een fascinerend beeld van het leven van haar vader in al zijn facetten. Eerlijk, rauw, realistisch en ontroerend. Door de zorg voor haar vader is het leven van de fotograaf drastisch veranderd. Zo verruilt zij het wonen in Amsterdam tijdelijk voor haar geboortegrond op de boerderij in Brabant.

 

Van de Pals is beeldend kunstenaar/fotograaf en tegelijkertijd mantelzorger – tegen wil en dank.  Vanuit dit dilemma creëert zij een intiem beeld van het dagelijks leven op de boerderij en de verzorging van haar vader. Dit levert een  boeiende inkijk in het leven van een eigenzinnige plattelandsfamilie op.

OPENING: zaterdag 19 november 2016  van  16 – 18 uur

(tentoonstelling zaterdag  19 november vanaf 13 uur geopend)

Tentoonstellingsperiode: zaterdag 19 november t/m vrijdag 2 december 2016

Geopend: 13 – 17 uur dinsdag t/m zondag (‘s maandags gesloten).