Jan Baas – Sietse H. Bakker –  Henriette Boerendans

Edwin Emmens – Frits Nolte –  Carola Rombouts

Henk Tichelaar –  Wendela de Vries – Philip Wiesman


De acht grafici is een klein, soms wisselend gezelschap van grafisch kunstenaars. De groep bestaat uit vrienden en collega’s. Zij gebruiken een grote verscheidenheid aan grafische technieken en toepassingen. In deze groepstentoonstelling in WG Kunst worden negen kunstenaars samengebracht, ieder met een persoonlijke ‘verhaal’ in de eigen grafische techniek.

De tentoonstelling bestaat uit de bijna verstilde voorstellingen van Jan Baas en de op gedichten van Osip Mandelstam geïnspireerde drukken van Sietse H. Bakker. Verder houtsneden van bomen en vogels gemaakt voor kinderboeken van Henriette Boerendans, zeefdrukken met fragmenten van oude foto’s en dia’s van Edwin Emmens en linosneden met dansende vrouwen van Frits Nolte.

Carola Rombouts toont universele gebaren in diverse druktechnieken, van Henk Tichelaar zijn op de natuur gebaseerde droge naalden te zien, van Wendela de Vries vrouwen en bomen in steendruk en van Philip Wiesman etsen van bos- en duinlandschappen.

Het is de gezamenlijke liefde voor de grafische kunst die hen bindt. Grafiek komt uit het ambachtelijke atelier. Het is prepareren, snijden, tekenen. Krassen in een drukplaat. Inrollen van de steen of inrakelen van het zeefdrukraam. De drukinkt aanmaken die vet kan zijn of droog en mager. En tenslotte na de laatste drukgang het voorzichtig oplichten van het papier, het spiegelbeeld zien met de inkt nog zacht glanzend: een magisch moment.

 

Feestelijke opening vrijdag 21 april 17.00-19.00

Tentoonstellingsperiode 21/m 30 april 2023

Openingstijden dagelijks 13.00-17.00, maandag gesloten

Artist Talk vrijdag 28 april (tijdstip P.M.)

Finissage met muziek zondag 30 april van 15.00-17.00

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl |020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl