Kunst kijken in WG Kunst

Op 25 mei is in WG Kunst de grafiektentoonstelling ‘Een vogel brak de stilte’ te zien. Dik exposeert grote houtsnedes van vrouwen uit de mythologie, alsmede van door haarzelf bedachte vrouwfiguren. Mythologische verhalen geven een idee over de wereld, de krachten in de natuur en hoe om te gaan met grote gebeurtenissen in het leven. Via deze vrouwen reflecteert Dik op zaken als heimwee, oorlog, moederschap, getuigenis enz. Centraal staat de beschermvrouw die onder haar mantel de kinderen laat schuilen.

Bezoekers worden tussen 13.00-17.00 uur rondgeleid binnen de grafiektentoonstelling door beeldend kunstenaar Marit Dik. De interactieve rondleidingen zijn om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Kunst kijken in de openbare ruimte nabij WG Kunst

In de openbare ruimte, rond WG Kunst, is op 25 mei als preview al een aantal vitrinekastjes te zien van de Kunstroute BINNENsteBUITEN, Deze kunstroute met ruim 50 vitrinekastjes wordt jaarlijks georganiseerd door WG Kunst en gaat officieel van start op 31 mei.  Het thema is Schaamte. De route is de hele dag toegankelijk.