OPROEP KUNSTENAARS
DEELNAME KERST SALE!!!

 

Gezocht kunstenaars die mee willen doen aan de Kerst Sale!!! op zaterdag 16 & zondag 17 december 12.00 -18.00.

Als je mee wilt doen stuur dan maximaal 3 digitale afbeeldingen (in lage resolutie) van de werken die je wilt aanbieden naar wgkunst1@hotmail.nl  Beschrijf je werk (materiaal, techniek, formaat, jaartal)
Sluitingstermijn 21 november a.s. 

Uiterlijk 28 november krijg je bericht of je mee kunt doen en zo ja met welk(e) werk(en). 

Voorwaarden voor deelname

1. toelating: WG Kunst beslist 28 november of je kunt deelnemen met de Kerst Sale!!! en zo ja, met welke werken.

2. Er geldt een eigen bijdrage(inschrijfgeld) van € 25 per deelnemend kunstenaar.

3. Alle werken kosten € 100 per stuk. WG Kunst berekent een provisie van 10%. Dit betekent dat je als kunstenaar € 90 ontvangt en WG Kunst € 10 per verkocht werk.

4. Gedurende de expositie is het werk verzekerd.

 

WG Kunst KERST SALE!!! 2017

Dit jaar houdt WG Kunst – voor de negende keer – in het weekend van zaterdag 16 & zondag 17 december 2017 een bijzondere verkooptentoonstelling. Meer dan honderd kunstwerken van ruim honderd kunstenaars worden aangeboden voor honderd euro per stuk. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijkse happening, waarvoor publiek van ver buiten Amsterdam naar WG Kunst komt.

Uitgangspunt is dat mensen het spannend vinden om voor weinig geld iets héél moois te kopen. Honderd euro is voor een kunstwerk nauwelijks een reële prijs, maar tegelijkertijd voor veel mensen een groot bedrag. Van oudsher zijn kostbare kunstwerken voor een klein bedrag aangeschaft, omdat men bij de (ver)koop geen idee had van de werkelijke waarde van het kunstwerk. Iemand kocht het gewoon omdat hij of zij het mooi vond. De wereldberoemde ets van Rembrandt (Christus geneest de zieken) werd destijds voor 100 gulden verkocht, voor die tijd overigens een flink bedrag. Deze bijzondere prent heeft de bijnaam  “100 gulden prent” gekregen.

In deze traditie geeft WG Kunst kunstliefhebbers – na het overweldigende succes van de Kerst Sale van de afgelopen 8 jaar – dit jaar opnieuw de gelegenheid om voor het geringe bedrag van 100 euro een  kunstwerk aan te schaffen. Kopers kunnen hun werk na betaling meteen meenemen. Op de vrijgekomen plek wordt direct een ander kunstwerk geplaatst. Zo is sprake van een telkens wisselende tentoonstelling.

WG Kunst gaat eind  november van dit jaar 100 beeldend kunstenaars uitkiezen voor deze negende editie van de Kerst Sale!!! Het worden tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, foto’s, beelden, sieraden, keramiek, glaskunst en nog veel meer.

Begin november  2017 wordt een oproep geplaatst via de digitale Nieuwsbrief van WG Kunst, Facebook en de website van WG Kunst . Eind november vindt de selectie plaats. In december verschijnt de (groeiende) lijst van deelnemend kunstenaars op de website van WG Kunst.

 

 

 Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door